Flot æstetik med CAD/CAM

Et besøg i Finland overbeviste i marts 2011 tandlæge Tonny Thiessen om at tiden var inde til at investere i et CAD/CAM system. Valget faldt på E4D Dentist, der er et af de mest innovative og samtidig brugervenlige systemer på markedet. Tonny Thiessen har opnået en ekspertise og erfaring med systemet, der gør at hun varmt anbefaler systemet til andre.


Tiden er blevet moden til CAD/CAM
CAD/CAM havde været i Tonny's overvejelser i over 20 år, men kvaliteten havde hidtil ikke været god nok. Teknologien er dog med tiden blevet forfinet, så både kvaliteten og præcisionen nu er helt i top.

Et besøg hos Planmeca i Finland gjorde udslaget
I marts 2011 tog Tonny, og en mindre gruppe tandlæger, på fabriksbesøg hos Plandent's moderselskab Planmeca i Helsinki. Gruppen blev præsenteret for E4D Dentist, og efter en grundig gennemgang af systemet var Tonny slet ikke i tvivl om, at det var det helt rigtige system til hendes klinik.

Fem dage efter Finlandsturen underskrev Tonny købsaftalen og fik E4D Dentist installeret en uge efter. I to dage fik klinikken intensiv undervisning i brugen af E4D, og efter blot en måned havde de fremstillet over tyve kroner.

Lettere at arbejde med E4D Dentist
CAD/CAM er en stor investering, og derfor havde Tonny flere krav, der skulle være opfyldt: "Det at E4D har et elegant design og store hjul gør, at den både er pæn at se på og samtidig nem at bruge på alle klinikkerne". Tonny havde talt med flere kolleger, der mente at E4D var nemmere at arbejde med i forhold til andre CAD/CAM systemer. Der skal færre klik til, og samtidig er det en stor fordel, at der ikke skal bruges kontrastpulver.

Supporten får 5 stjerner
Tonny vurderer, at et af de vigtigste kriterier i valget af CAD/CAM system er supporten: "Når du køber sådan et chairside system, så er det rart at vide, at man bliver nurset og hjulpet sikkert igennem startfasen. Vi får hjælp af Plandent, når vi har brug for det, og ellers yder fabrikanten telefonisk support 20 timer om dagen hver af ugens fem arbejdsdage. At Plandent er ejet af et stort internationalt selskab som Planmeca gør, at vi føler os rigtig trygge ved investeringen og den fremtidige service".

Øvelse gør mester
På rekordtid har Tonny udviklet sig til at være en af Danmarks førende specialister i E4D. Men at nå dertil har krævet en målrettet indsats. "Den første krone jeg lavede var en ren katastrofe - den passede slet ikke. De følgende ti præparationer blev skannede, og samtidig tog jeg et konventionelt aftryk. Efter fyraften sad jeg så og designede kroner, og var der problemer, så ringede jeg til Justin i Dallas (E4D specialist). Det lærte jeg en hel masse af".

Tonny har nu fået en masse erfaring med E4D og er blevet helt fortrolig med systemet: "Hvis man skal være rigtig god, så skal man være dedikeret og synes, at det er en sjov og spændende proces. Men det var faktisk nemt fra starten. Softwaren er intuitiv, og man bliver hjulpet rigtig godt fra start".

Ny ånd på klinikken
Tonny har bemærket en ny ånd på klinikken efter at de har fået deres nye "hjælper". Entusiasmen er ikke til at tage fejl af, og det har bestemt styrket samarbejdet og sammenholdet. Alle vil komme til at arbejde med E4D i et vist omfang, og derfor har alle været en tur i Dallas for en grundig træning. Det er vigtigt for Tonny, at alle deltager og får de samme forudsætninger for at betjene systemet.

Et nyt teamwork er opstået: Efter præparation står klinikassistenterne for skanning, design, fræsning og bemaling, hvorefter tandlægerne godkender restaureringen, der cementeres. Det er en spændende proces, som alle er glade for at være en del af.

Hvad siger patienterne?
De nye arbejdsrutiner og processer gør, at patienterne nu meget hurtigere beslutter sig for at få en krone. Det hele klares nu på omkring to timer, og det vækker stor begejstring hos patienterne. De er meget tilfredse med den hurtige betjening og det færdige resultat. En patient havde sågar lagt et billede på Facebook af sin nye krone.

Har ikke råd til at undvære E4D
Prikken over i'et er økonomien. Tonny fortæller, at hun kun skal lave 8½ kroner om måneden, for at den månedlige ydelse til leasing er dækket. "Vi har faktisk fordoblet antallet af fremstillede kroner om måneden i forhold til tiden før E4D, så derfor har jeg slet ikke råd til at undvære min E4D Dentist" siger Tonny.


Hvem skal du kontakte
Er du interesseret i at høre mere om digitale aftryk og CAD/CAM, så er du velkommen til at kontakte:

Plandent
Carsten Rathlou, tlf: 27 64 08 94 eller på mail carsten.rathlou@plandent.dk


CAD-CAM-skannere til tandlægeklinik
​​​​​​​