Autoklave - S-autoklave - til hånd- og vinkelstykker

Smøring og autoklavering af hånd- og vinkelstykker

Til autoklavering af hånd- og vinkelstykker skal du bruge en type B eller S autoklave. S autoklaven (specialautoklave) er konstrueret og kun godkendt til helt specifikke formål. Hvor B autoklaven kan bruges til alle instrumenter - hule, indpakkede og uindpakkede. S autoklaver er typisk en del hurtigere end de større B-autoklaver.

Dac Universal er en type S autoklave, der er konstrueret til rengøring, smøring og autoklavering af hånd- og vinkelstykker i én og samme arbejdsgang. Indpakkede instrumenter kan ikke autoklaveres i en Dac Universal.

MelaQuick 12+ er en type S autoklave, der udelukkende er beregnet til autoklavering af hånd- og vinkelstykker og smådele. Rengøring samt smøring af hånd- og vinkelstykker skal derfor ske før autoklaveringen. Indpakkede instrumenter kan autoklaveres i MelaQuick 12+ og forbliver derfor også sterile efter processen.

For længst mulig levetid af hånd- og vinkelstykker er det vigtigt, at de rengøres og smøres korrekt før autoklaveringen. Dac universal rengør og smører instrumenterne automatisk før du autoklaverer. Foretrækker du i stedet at autoklavere instrumenter i MelaQuick eller B autoklave, så skal instrumenterne rengøres og herefter smøres i en Assistina 301 Plus forud for autoklaveringen.

Interesseret?
Er du interesseret eller vil du vide mere, så ring eller send en e-mail til vores udstyrsafdeling på tlf: 43 66 44 44 eller udstyr@plandent.dk