13. oktober 2023

Dansk leverandør til tandklinikker B Corp-certificeret

Den danske dentalleverandør, Plandent, tager et kæmpe skridt på deres bæredygtighedsrejse ved nu at være B Corp-certificeret. Dermed fastslår Plandent deres forpligtelse til at overholde høje standarder for social, miljø- og samfundsmæssig ansvarlighed.


Med B Corp-certificeringen forpligter den danske virksomhed, Plandent, sig til fortsat at leve op til de høje standarder, der ligger til grund for certificeringen: sikring af medarbejdertrivsel, transparens og diversitet i ledelsen, støtte til lokalsamfundet, kundetilfredshed og minimering af det samlede miljøaftryk. Udover at efterleve B Corp-standarderne skal Plandent dokumentere, at der er handling bag ordene.

”Vi oplever i stigende grad, at tandklinikkerne efterspørger certificeringer og livscyklusvurderinger på produkter. De ønsker dokumentation for, at det deres samarbejdspartnere lover, rent faktisk stemmer overens med virkeligheden, når det gælder miljø og social ansvarlighed. Det lægger vi i Plandent stor vægt på at kunne dokumentere”, uddyber administrerende direktør i Plandent Dennis Hindsberg.

Med B Corp-certificeringen bliver Plandent en del af et globalt B Corp-fællesskab, som også tæller virksomheder som fx Patagonia, Danone og danske Meyers og Ganni – virksomheder som alle har et mål om ikke kun at være den bedste i verden men også den bedste for verden.


Bæredygtige projekter der gør en forskel

Plandents bæredygtighedsrejse går mange år tilbage. Rejsen tog for alvor fart i 2018, hvor Plandent, Aalborg Universitet og Tandlægeforeningen etablerede et samarbejde med målet om at skabe en mere bæredygtig dentalbranche.

I forlængelse heraf etablerede Plandent en dedikeret bæredygtighedsafdeling, og siden er mange ambitiøse tiltag søsat, herunder certificeringsprocessen til B Corp.

Et af de projekter, som taler direkte ind i B Corp, er forskningsprojektet, PlanPerioMed, som Plandent og Københavns Universitet står i spidsen for. Projektets formål er at afdække sammenhængen mellem parodontitis og medicinske sygdomme som fx diabetes, leddegigt og hjertekarsygdomme på basis af det hidtil største sundhedsdatagrundlag på kliniske data.  

Plandent har også iværksat tiltag for at mindske miljøpåvirkningen af de mange produkter, de leverer til de danske tandklinikker. I samarbejde med PostNord, har Plandent udviklet et cirkulært emballagesystem, som erstatter papkasser med genbrugelige poser. Klinikkerne returnerer poserne til Plandent, hvor de genbruges op til 80 gange, hvilket mindsker papaffaldet, sparer plads og reducerer miljøbelastningen.

”Vi er ikke perfekte som virksomhed, men vi arbejder hele tiden på at finde nye projekter, som bidrager positivt til samfundet, og udnytter den viden og de erfaringer, som vi allerede har opbygget i vores bæredygtighedsarbejde. For os er B Corp-certificeringen en markering af, at vi formår at gøre en forskel, og det kan vi kun være stolte af ”, udtaler Dennis Hindsberg.

Der er kun 100 B Corp-certificerede virksomheder i Norden, og på verdensplan har mere end 7.500 Corp-certificerede virksomheder et fælles erklæret mål om at gøre en positiv forskel for samfundet.Kontaktperson

Dennis Hindsberg, administrerende direktør

41 62 44 30

Dennis.hindsberg@plandent.dk