28. juni 2023


Med ankomsten af fem mobile tandklinikker, er Planmeca's donation nået frem til Ukraine


Den 21. juni ankom Planmecas fem mobile tandklinikker til Ukraine. Donationen er et led i at hjælpe med tandpleje i det krigshærgede land.


Hver mobil klinik er udstyret med en avanceret Planmeca unit, en autoklave og andet udstyr samt instrumenter, der er nødvendige for at yde den nødvendige tandpleje.

Det mobile klinikkoncept er udviklet i samarbejde med Plandent-gruppen. Formålet er at tilbyde tandpleje i områder, der ligger langt fra tandklinikker eller til patienter, der ellers ville have svært ved at få adgang til tandpleje.

"Vi følte, at donationen af de mobile klinikker var den mest konkrete og effektive måde at hjælpe et land, der i øjeblikket står i en udfordrende situation. Klinikkerne er fuldt udstyret med state-of-the-art udstyr og er designet til at levere den meget nødvendige tandpleje til dem, der er påvirket af konflikten og ikke har adgang til tandpleje. Vores donation handler om mere end bare tandpleje. Den er et symbol på håb og solidaritet og viser, at det ukrainske folk ikke er alene, og at vi står sammen med dem" siger Planmecas eksportchef, Denys Farnalskiy.

Planmecas datterselskab, LM-Dental, har spillet en aktiv rolle i donationen ved at levere et bredt udvalg af håndinstrumenter, der er afgørende for rutinemæssige tandbehandlinger.

Det finske firma, Teollisuusmuutot, som er specialiseret i transporttjenester, har bidraget ved at løfte klinikvognene op på trailerne uden beregning.

Klinikkerne blev leveret til Ukraine med hjælp fra Planmecas ukrainske distributør, Ukr-Medmarket, der vil yde den nødvendige support og vedligeholdelse af de mobile tandklinikker lokalt.