Vær med til at gøre tandklinikken mere bæredygtig


Som klinikassistent eller tandplejer har du en vigtig opgave, når det handler om at gøre bæredygtighed til en del af hverdagen på tandklinikken.

Det mener Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere (SKT), som derfor har besluttet, at alle deres undervisere skal opdateres med ny viden om, hvordan tandklinikkerne kan blive mere bæredygtige.


Bæredygtighed bliver en del af undervisningen på SKT

På en workshop den 19. april står Plandent for at klæde SKT’s undervisere på med ny viden om bæredygtighed, som de kan bruge i deres undervisning.

Dorte Ella Njor-Larsen, klinikchef og ansvarlig for den kliniske undervisning på SKT, siger om målet med dagen:

”Workshoppen er en del af en større indsats for at gøre bæredygtighed til en naturlig del af undervisningen på SKT. Målet er er klæde underviserne på til at gå i dialog med de unge mennesker om, hvordan de kan bidrage til en bæredygtig tandklinik. Bæredygtighed er et komplekst begreb, som vi har behov for at få gjort helt konkret. Hvad vil det sige, hvor skal vi starte, og hvad skal vi være opmærksomme på? Det er nogle af de spørgsmål, vi har glædet os til at få svar på.”

Plandents to bæredygtighedspecialister, Nina Thulstrup og Kristoffer Larsen klæder underviserne på med viden, cases og eksempler, som de kan bringe ind i deres undervisning.  

”Vi hjælper underviserne med at forstå begrebet bæredygtighed i detaljer og giver dem eksempler på, hvordan de kan gøre den nye viden relevant for fremtidens klinikassistenter og tandplejere,” fortæller Nina.


Fremtidens tandplejere og klinikassistenter er miljøbevidste

Workshoppen har især fokus på de steder, hvor tandklinikkerne kan gøre en forskel for miljøet med ganske få ressourcer eller ændringer i måden at arbejde på.

Ifølge Dorte Ella Njor-Larsen vil netop den viden have stor værdi, når de nyuddannede tandplejere og klinikassistenter kommer ud på klinikkerne.

”De unge mennesker er i dag meget miljøbevidste og ved at bygge videre på det mindset, klæder vi dem rigtig godt på til at gøre en forskel på klinikkerne. Vi giver dem redskaberne til at vurdere, hvad klinikkerne kan gøre anderledes og tage ansvar for en bæredygtig tandklinik.”

Blandt deltagerne er Dorthe Overgaard, faglærer på Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere. Hun siger om dagen:

"Det er vigtigt at få sat fokus på bæredygtighed på tandklinikkerne. Det er især godt med de konkrete eksempler på, hvad tandklinikkerne kan overveje – hele vejen fra valg af produkter til sortering af affald".


Få tips til at gøre din arbejdsplads mere bæredygtig

Er du klinikassistent eller tandplejer, og vil du være med til at gøre din arbejdsplads mere bæredygtig?


Har du spørgsmål eller brug for input til arbejdet med bæredygtighed, så skriv til os på baeredygtig@plandent.dk


Bestil plakaten med råd til, hvordan du gør tandklinikken mere miljøvenlig