Vejen til et sundere samfund går gennem munden


​​​​​​​Med Plandent som samarbejdspartner, får klinikken en ansvarlig holdspiller.

Vi ønsker at tage et aktivt medansvar både for det samfund og det fællesskab, vi er en del af, og for de kunder vi servicerer.


I Plandent er vi drevet af at udvikle og forbedre tandklinikker og sikre tryghed i patientbehandlingen.

Vi ønsker at give tandklinikkerne de bedste forudsætninger for at yde en optimal patientbehandling. I det daglige understøtter vi klinikkernes arbejde med løsninger, produkter og services af høj kvalitet samt faglig uddannelse af personalet.

Men vi er meget mere. Med Plandent som samarbejdspartner, får klinikken en ansvarlig holdspiller, som ønsker at tage et aktivt medansvar både for det samfund og det fællesskab, vi er en del af, og for de kunder vi servicerer.


Vores samfundsambition


Vi tror på, at vejen til et sundere samfund går gennem munden, for vi ved, at der er en direkte sammenhæng mellem sunde munde og bedre folkesundhed.

Med samfundsambitionen sætter vi retningen for Plandent og den måde, hvorpå vi ønsker at påvirke omverdenen.  

Samtidig er det vigtigt, at vi er en sund og ansvarlig organisation, hvor vi skaber værdi for vores kunder, kollegaer, samarbejdspartnere og andre interessenter.

Det er nemlig en forudsætning for at være en troværdig og ansvarlig partner.

Vores mærkesager

Vi har særligt fire mærkesager, vi fokuserer på:

1. Munden er lige så vigtig for folkesundheden som resten af kroppen

----------------------------------

Vi vil arbejde aktivt for, at tandplejen bliver betragtet som en integreret del af indsatsen for at højne folkesundheden

Se eksempel her

2. Forebyggelse
er afgørende
​​​​​​​i alle livets faser​​​​​​​

​​​​​​​----------------------------------

Vi vil arbejde aktivt for, at det profylaktiske arbejde bliver prioriteret til alle aldersgrupper. Vi er i dialog med uddannelsesinstitutioner, og uddanner klinikpersonalet i tandrensning og parodontologi, for at sikre, at profylaksetilgangen i højre grad bliver prioriteret.

3. Data
er vejen til viden
om velfærd​​​​​​​

​​​​​​​----------------------------------

Vi vil bidrage med data til forskning, som kan føre til, at flere sundsrelaterede beslutninger kan træffes baseret på faktuel viden. Data fra vores journaliseringssystem rummer et stort potentiale i forhold til at give et øget indblik i behandlingsforløb og tandsundhed.

4. Videreudvikling af
Den bæredygtige tandklinik

​​​​​​​----------------------------------

Vi vil, gennem Den bæredygtige tandklinik, fortsætte det gode samarbejde med Aalborg Universitet og Tandlægeforeningen og derigennem bidrage til at minimere miljøpåvirkningen i dentalbranchen.

Eksempler på projekter

Arbejdet med de fire mærkesager har ført os på en rejse med mange igangværende projekter, som alle stiler mod et sundere og mere bæredygtigt og ansvarligt samfund.  

En bæredygtig rejse

Vi har gennemgået FNs 17 verdensmål og 169 delmål og konkluderet, at der hvor vi kan gøre den største forskel er på verdensmål 3 og 12.

Kva vores forretning har vi en negativ afledning på miljøet, hvad angår forbrug og produktion. Her ønsker vi at minimere vores klimaaftryk jf. verdensmål 12  ”Ansvarligt forbrug og produktion”.

Som partner i dentalindustrien er det naturligt, at vi bidrager til øget sundhed og trivsel jf. verdensmål 3 om ”Sundhed og trivsel”. Vi måler det klima- og miljømæssige aftryk for vores egen drift, sætter markante mål for reduktion og måler fremdrift gennem et fælles ’environmental management system’

Plan PerioMed

Vi har, i samarbejde med Københavns Universitet, søsat forskningsprojektet, PlanPerioMed.

Formålet er at evaluere sammenhængen mellem sygdom i mundhulen og medicinske sygdomme som fx diabetes, leddegigt og hjertekarsygdomme.

Resultaterne af forskningsprojektet vil give en enestående indsigt i epidemiologien for parodontitis i Danmark og indflydelsen af parodontitisbehandling på risikoen for udvikling af sygdomme uden for mundhulen.

Uddannelse i bæredygtighed

Vi holder, bl.a. gennem Den bæredygtige tandklinik og samarbejdet med Aalborg Universitet og Tandlægeforeningen, kurser og workshops for underviserne på Aarhus universitet og SKT i København.

Initiativerne har især fokus på de steder, hvor tandklinikkerne kan gøre en forskel for miljøet med ganske få ressourcer eller ændringer i måden at arbejde på.

Derudover tilbyder vi i Plandent kurser til tandklinikkerne i bæredygtige tiltag på klinikkerne, rådgivning om bæredygtig omstilling og udarbejdelse af klimaregnskab.

Giv et smil fonden

I 2022 etablerede vi Giv et smil-fonden med det formål at bringe smilet tilbage hos mennesker, som ikke har mulighed for selv at betale for tandbehandling.

Giv et smil-fonden er en selvstændig fond, som arbejder for at give flere mennesker i Danmark muligheden for at få sunde tænder og et nyt smil.

Et nyt smil kan være med til at øge livskvaliteten, og derfor vil vi gerne være med til at sikre, at endnu flere kan få hjælp til tandlæge.

Bæredygtige produkter

Plandent gruppen investerer i bæredygtig innovation og lancerer løbende miljøvenlige tiltag og produkter.

Vores kollegaer, Nina og Kristoffer, har – som de eneste under deres ingeniørstudie - over de seneste to år forsket i bæredygtighedsprojekter indenfor dentalindustrien.

Og vi er stolte og glade for, at de fortsat vil forske og dele fortsat ud af deres viden som en del af Plandent-familien.

Læs mer om vores fokus på bæredygtighed her​​​​​​​

Socialt medansvar

Vi ønsker om at tage et socialt medansvar og bidrage til at gøre en mærkbar forskel for andre mennesker.

Vi støtter Tandsundhed Uden Grænser, fordi de arbejder indenfor samme dentalfaglige felt som os, og fordi vi gerne vil bidrage til en bedre fremtid for børn og unge i nogle af verdens fattigste lande.

Vi støtter Tandrødderne, fordi vi gerne vil bidrage til at gøre en forskel for socialt udsatte mennesker og bidrage til at give dem lyst til og mod på at skabe positive forandringer i deres liv.  

​​​​​​​Vores bidrag strækker sig også til pro bono ydelser, hvor nogle af Plandents kollegaer stiller deres kompetencer og viden til rådighed for begge organisationer.