Vælg et bæredygtigt mundbind, som kan genanvendes


Har din klinik fokus på at spare CO2? Så vælg et medicinsk mundbind, der både er bæredygtigt og kan genanvendes i stedet for at ende til forbrænding. Det koster dig ikke ekstra, og du gør miljøet en stor tjeneste.


Hos Plandent har vi netop fået verdens første bæredygtige, genanvendelige, medicinske mundbind på hylderne. Det er anbefalet af Asthma Allergy Nordic og CE-mærket som medicinsk udstyr af typen IIR.

Mundbindet er behageligt at have på og koster det samme som andre type IIR-mundbind.

Klinikassistent Lone Waldbjørn Christen fortæller om fordelene ved de bæredygtige, genanvendelige mundbind.

Tænk bæredygtigt og spar miljøet for CO2

Vi har brug for din hjælp til at indsamle og returnere mundbindene, så de kan blive genanvendt. Producenten afhenter mundbindene og sørger for, at de bliver genanvendt til nye mundbind – uden at det koster dig ekstra.

For hver kasse mundbind, du genanvender, sparer du miljøet for 21.28 kg CO2.

De returnerede mundbind bliver vejet, og din klinik bliver registeret som GRØN KLINIK hos producenten. Hvert år får du tilsendt et certifikat på den CO2-besparelse, du har opnået ved at returnere mundbindene.

Fra plastgranulat til nye mundbind

Producenten kan omdanne hele 98% af mundbindet til plastgranulat, som anvendes til nye mundbind.

Det skyldes, at ørebåndet er lavet i samme materiale som selve mundbindet.

Sådan genanvender du i praksis

  1. Kom de brugte mundbind i en hvid klinikspand eller i en gul affaldsbeholder med indbygget UV-C-lys. I den gule spand bliver mundbindene automatisk dekontamineret.* Du kan leje den gule spand for 249,- pr. måned.

  2. Tøm den fyldte spand over i en papkasse, som er forret med en plastikpose. Genanvend gerne den kasse, som mundbindene er blevet leveret i og luk den med tape.

  3. Send en mail til producenten på salg@circularmedico.com for at bestille afhentning af mundbindene. Skriv ”Take-Back + ordrenummer” i emnefeltet. OBS: Du skal have samlet min. 1.200 brugte mundbind (svarende til 24 æsker), før du kan bestille afhentning.

    ​​​​​​​I mailen skal du oplyse:
  • Navn og adresse
  • Kontaktperson og telefon
  • Antal hele kasser til afhentning
  • Tidsrum for afhentning.

Afvent fragtmanden, som medbringer returlabel og fragtbrev. Du betaler ikke for at returnere mundbindene til producenten.  


*Dette er nødvendigt for at kunne genanvende mundbindene, hvis Corona igen bliver klassificeret som en samfundskritisk sygdom.