Højt til loftet i Borgergade


Tandklinikken i Borgergade i Esbjerg er tandlægerne Kim Berthelsen og Erling Valdimarssons tredje klinik. De har også praksis i Ribe og Varde. I alt er der i organisationen omkring 50 ansatte ligeligt fordelt mellem de tre lokationer. Den nye klinik i Esbjerg er en sammenlægning af to klinikker, partnerne har købt i byen i henholdsvis 2018 og 2019, og personale herfra samt flere nye yngre ansatte tandlæger udgør teamet i Borgergade. 


Ny flot klinik i hjertet af Esbjerg

Berthelsen & Valdimarssons klinik ligger centralt i stuelokalerne i en nybygget ejendom og strækker sig over hele 500m2 ”butiksvinduer”.  

Rummene er højloftede, indgangspartiet imponerende og stemningen nedtonet elegant. Der er tænkt over detaljerne. Det står hurtigt klart, da vi mødes med den ene af de to klinikejere Kim Berthelsen til en snak og en rundvisning. Kim og Erling har samarbejdet med en arkitekt om det overordnede udtryk og har under hele byggeprocessen fået teknisk rådgivning af Plandents Peter Jacobsen. Desuden har Erlings hustru, Bertha, hjulpet med det æstetiske udtryk i bl.a venteværelset.

Det ses tydeligt, at samarbejdet – også med håndværkerne – har været vellykket. Kim Berthelsen fortæller, at på trods af en stram deadline på omkring tre måneder fra et råt butikslokale, stod klinikken klar til åbning til tiden.

Klinikken indeholder et stort åbent receptionsområde, otte rummelige klinikrum, et særskilt røntgenrum til CBCT og OTP, en velindrettet sterilisation samt personalefaciliteter. Klinikrummene er alle indrettet ens i hvidt og gråt interiør og med Planmeca Compact i Touch units.


Plan ID gør hverdagen nemmere
Plan ID, et personligt kort med dine gemte unitindstillinger gør, at behandlerne nemt skifter mellem klinikkerne. Det kræver blot, at de fører kortet hen til unitten. Så indstilles alle funktioner, netop sådan som de har valgt det. Kim Berthelsen og tandlæge Martin Jiin Vestergaard, som er ansat på klinikken i Esbjerg, er begge glade for Plan ID. Det gør, at de kan benytte alle klinikrum og være klar på ingen tid.

Indrettet til specialbehandlinger
Martin, med speciel interesse for endodonti, holder dog mest til på klinik nr. 3, da der her er monteret et væghængt Zeiss mikroskop, han ofte benytter under sine behandlinger.

At klinikejerne Kim og Erling har investeret i et mikroskop vidner om, at de på bedste vis understøtter klinikkens specialer udstyrsmæssigt. Ud over Martins endodontiske behandlinger tilbyder klinikken bl.a. kirurgiske og ortodontiske behandlinger. Kim forklarer, at det fra starten har været deres tanke at kunne tilbyde specialbehandlinger i deres organisation, og deres størrelse nu gør, at de til fulde kan få udbytte af deres specialer til glæde for både ansatte og patienter.


Vi er ét stort fodboldhold!

Årsagen til, at Erling og Kim har valgt Plandent som leverandør, er, at Kim med succes tidligere har arbejdet sammen med Plandents Peter Jacobsen om indretning af klinikken i Ribe. Han tog derfor fat i Peter igen. ”Samarbejdet fungerer bare. Peter har været en god sparringspartner, for han har været mange klinikker igennem, og han ved, hvad der virker, og kommer med sine gode input. Når man står med et helt råt lokale, kan man lige så godt trække på erfaringerne om, hvad der virker”, pointerer Kim og fortsætter: ”Det var samtidig vigtigt for os med en totalløsning, så vi ikke selv skulle lege byggeentreprenører. Arkitekten og Peter arbejdede godt sammen, så jeg kunne egentlig bare sige ”Sæt i gang”!

Og det er uhyre vigtigt for Kim at have hele holdet med – både de eksterne spillere og klinikkens egne folk. De ansatte var med på råd undervejs i byggeprocessen, så de kunne få medbestemmelse over udseende og funktioner på deres nye arbejdsplads. Det har skabt en arbejdsplads, som alle synes at være glade for.

Personalets grinende pointering af, at personalerummet da godt kunne være større, og Kims jokende svar hertil om, at de jo skal arbejde – ikke bare sidde i personalerummet, vidner om, at der er både godt humør og en rigtig god stemning i Borgergade. Her er højt til loftet.

Også i dagligdagen er holdtankegangen nærværende: ”Jeg ser det at drive klinikken optimalt som en holdopgave. Der er ikke noget led i kæden, som er uundværligt. Det gælder også Plandent og vores rengøringsteam. Det hele skal bare spille sammen. Vi er ét stort fodboldhold, og en af årsagerne til, at jeg har valgt Plandent, og også gør det i dag, er samarbejdet”, konkluderer Kim.

Ventevaerelse

Venteværelse

Klinikrum

Reception og klinikrum

PlanID gør hverdagen lettere

Zeiss mikroskobet er et fantastisk redskab ved endobehandlinger