TRIOS Shade measurement - automatisk farvemåling af tanden, mens du skanner

TRIOS® digitale skanner indeholder nu en intelligent integreret farvemålingsfunktion - shade measurement. Mens du skanner, måler TRIOS automatisk tandoverfladernes farvenuancer og gemmer farveværdierne sammen med det digitale aftryk.


Klinisk case med test af TRIOS' farvemålingsfunktion
I forbindelse med en vanskelig misfarvningscase besluttede tandlæge Simon Kold sig for at teste funktionen. Patienten var en ung mand med ellers perfekte tænder, som havde en synligt misfarvet fortand, han var ked af. At casen involverede en enkelt tand, og at tanden ydermere var en fortand, gjorde, at det var essentielt at få farven på kronen til at matche resten af tandsættet perfekt. Her var en oplagt case til at få testet TRIOS' nye funktion.

"Jeg arbejdede sammen med mit laboratorium om at lave to forskellige kroner til samme behandling, hvorefter jeg sammenlignede dem for at se, hvordan de hver især så ud i patientens mund", fortæller Simon og fortsætter: "Med den ene krone gjorde jeg, som jeg plejer - fandt manuelt farveværdierne og sendte dem til laboratoriet sammen med patientens billeder. Til den anden krone benyttede jeg TRIOS' digitale farvemåling og HD-fotos."

To imponerende resultater, én vinder
Simon fortæller, at han arbejder sammen med et fantastisk laboratorium, som hver gang overrasker ham med deres evne til at producere præcist farvetilpassede kroner. "Derfor var jeg også ivrig efter at se, hvordan kronen produceret efter TRIOS shade measurements farveværdier ville stå distancen mod den anden krone", forklarer Simon.

"Begge kroner så fantastiske ud - både på modellen og i patientens mund. Ved en tæt inspektion og under helt optimale lysforhold så jeg imidlertid en meget lille utilsigtet skygge på den traditionelt producerede krone. Så i dette tilfælde blev TRIOS altså vinderen med en lille margin. For at dobbelttjekke vores resultater kørte vi en lignende test kort tid efter - med samme positive udfald."

Præcis farvemåling uden ekstra arbejde
Simon er nu overbevist om kvaliteten af TRIOS skannerens farvemålinger og HD-fotofunktion. Og endnu en fordel er, at arbejdsprocessen er forenklet og forkortet: "Det gode ved de nye TRIOS-funktioner er, de giver mig mulighed for let at overbringe langt flere informationer og vigtige detaljer til laboratoriet sammen med det digitale aftryk. Informationer, som jeg vel at mærke modtager fra skanneren automatisk, mens jeg skanner."

"Det er samtidig godt at vide, at jeg nu er udstyret med en farvemålingsløsning, der sparer mig en masse tid og samtidig giver resultater, der er mindst lige så gode som den mere tidskrævende og besværlige traditionelle metode."

Interesseret?
Interesseret i at vide mere om TRIOS og alle fordelene ved digitalt aftryk?

Plandent
Carsten Rathlou, tlf: 27 64 08 94 eller på mail carsten.rathlou@plandent.dk


Se mere beskrivelse af 3Shape Trios her
​​​​​​