En topmoderne tandlægeskole med Planmeca units over hele linjen

Københavns Tandlægeskole har for nyligt fået udskiftet samtlige units til Planmeca og fremstår nu som et imponerende og moderne institut. Vi mødtes for nylig med Institutleder, Lone Schou, der med stolthed fortalte om en skole med visioner om en førende position indenfor forskning og uddannelse.


Støvet har nu lagt sig efter de seneste års ombygning af Københavns Tandlægeskole, og resultatet taler for sig selv. Skolen er en af Nordens største og den står skarpt med det nyeste og mest moderne udstyr, der afspejler ledelsens visioner og står som inspirator for universiteter fra hele verden.

Planmeca opfyldte alle udbudskrav
Efter en længere udbudsrunde faldt valget af udstyr i 2008 ud til Planmecas fordel - en imponerende ordre på i alt 239 units hvoraf 32 er simulationsunits. Udvælgelsen blandt leverandørerne skete via et EU udbud, hvor forskelligt udstyr blev vurderet og bedømt efter flere helt faste kriterier. Men efter at kontrakten blev underskrevet i maj 2008, gik det til gengæld stærkt!

Installering uden forstyrret undervisning
Med hurtig udrykning fra Planmecas teknikere lykkedes det efter ganske få måneder at installere 58 af de i alt 239 units. "Installeringen gik ret stærkt, uden at undervisningen blev nævneværdigt forstyrret. Og da det stod der, fungerede det!" udtaler Institutleder Lone Schou og fortsætter "De studerende er gode til at sætte sig ind i tingene og udstyret kører godt".

Simulering før endelig patientkontakt
Som tidligere studerende på Tandlægeskolen er det svært at skjule misundelsen over de 32 nye simulationsunits, som Planmeca også har leveret. Et integreret fantom gør det muligt for de studerende i ro og mag at øve sig på betjeningen af en unit samt patientbehandling. Om dem fortæller Institutleder Lone Schou "Den langsigtede plan er, at de studerende frit kan træne lige så meget de vil, indtil de kan håndværket og ikke behøver at sidde og være nervøse, når de har patientkontakten".

Stor tilfredshed hos lærere og studerende
Planmeca har stor fokus på, at det udstyr, der leveres til universiteterne, kan støtte undervisningen og tilpasses de forskellige uddannelsesmæssige behov. Og det ser ud til, at de rammer plet i København, hvor både undervisere og studerende er begejstrede for det nye udstyr.

Generelt er der stor tilfredshed med udstyrets tekniske høje niveau, der er med til at udfordre de studerende på den rigtige måde. Stolene er programmeret til den enkelte afdeling, så de udnyttes optimalt til det enkelte behandlingsområde. "Enhederne kan til fulde det, vi har brug for i uddannelsen af vores studerende - og lidt til" understreger Adjunkt Esben Øzhayat.

Hana El-Khawaga er studerende på 9. semester, og hun er særligt begejstret for ergonomien: "Jeg synes, at det er en fantastisk tandlægestol. Det er nemt at justere og positionere både stol og nakkestøtte til forskellige stillinger, hvilket er vigtigt både for patient og behandler". Hana fremhæver yderligere, at operationslampen er nem at bruge og lyset let justeres med sensorer. "Også lyset på tandrenseren er en fantastisk detalje", supplerer Hana.

Det internationale islæt
Tandlægeskolen er blevet et attraktivt besøgsmål for andre universiteter - faktisk modtager skolen ofte besøg fra udlandet, hvor man gerne vil lære mere om, hvordan man driver et moderne og højteknologisk odontologisk institut.

I det hele taget vil man på Tandlægeskolen gerne have et internationalt snit med i undervisningen gennem udveksling af studerende og forskere - og lige nu planlægger man fx et engelsksproget spor på kandidatuddannelsen.

Seriøs og professionel partner
Lone Schou er godt tilfreds med samarbejdet med Planmeca. Installationen af udstyret er gået helt efter planen, og Planmeca har i forløbet endda sørget for, at de gamle stole blev sendt til Tanzania, hvor de nu er til stor gavn for lokalbefolkningen.

Samarbejdet har også for nyligt resulteret i, at Planmeca nu er hovedsponsor på Tandlægeskolens nye to-dages seminar, hvor danske tandlæger kan mødes og høre nyt om udvikling og forskning på flere områder.


Se vores side om tandlægeunit og Planmeca unit

Se udvalg af Planmeca tandlægestol, klinikstol, patienstol og behandlingsstol