Det, der skal opdages, bliver opdaget

Da Camilla Kirkeby for et par år tilbage lagde tre mindre klinikker i Rødovre sammen til klinikken Plus1 Rødovre, blev der plads til det ProOne panoramaanlæg fra Planmeca, hun havde ønsket sig i flere år. Og hun har ikke fortrudt sin investering.


ProOne er en god indtægtskilde
Camilla Kirkeby er ikke i tvivl om, at det har været helt rigtigt at investere i et panoramaanlæg. Hun er klar over, at det kan virke som en stor investering, men har oplevet, at den hurtigt tjener sig selv ind igen.

Ved syv månedlige panoramaoptagelser giver investeringen i et ProOne overskud, og Plus1 Rødovre tager op mod 60-70 billeder om måneden. Ifølge Camilla Kirkeby giver panoramaen en afledt ekstra indtjening, idet billederne ofte afslører flere skjulte tilstande, der kræver behandling eller opfølgning.

Klinikken er tilmed begyndt at modtage opkald fra andre tandlæger, som gerne vil henvise deres patienter til en panoramaoptagelse, de kan diagnosticere ud fra. Det er et forretningsområde, der vil vokse, skønner Camilla Kirkeby, og patienterne er selvfølgelig velkomne.

Mindre ubehag for patienterne
Camilla Kirkeby oplever, at patienterne er positive over for at få taget panoramabilleder. Det er hurtigt og effektivt, og patienterne slipper for den gene, det kan være at få taget mange intraorale billeder.

Hvor en komplet panoramaoptagelse ikke er nødvendig, benytter klinikken sig af segmenterede optagelser, og til patienter med mange reflekser bruger klinikken også panoramaen til at tage bitewingbilleder. Det giver en langt bedre oplevelse for patienten.

Vigtigt redskab til diagnosticering
Plus1 Rødovre benytter panoramabillederne som en første kortlægning af nye patienter med en omfattende historik. Billederne bruges til at danne sig et overblik over tidligere arbejde i patienternes mund samt patientens sundhedstilstand.

"Panoramaen øger kvaliteten i behandlingen, fordi vi ikke overser ting. Vi opdager blandt andet apikale opklaringer og finder cyster i folks kæber. Vores patienter føler sig grundigt undersøgt, for det, der skal opdages, bliver opdaget", forklarer Camilla Kirkeby.

Panoramaoptagelserne er ydermere et vigtigt redskab til diagnosticering. Blandt andet kan risikoen for beskadigelse af nerver ved visdomstandsoperationer blive kraftigt reduceret, når man har et skarpt overbliksbillede at arbejde ud fra.

En luksus, man vænner sig til
For mange klinikker er et panoramaanlæg luksusudstyr, men for Plus1 Rødovre er ProOne blot en naturlig del af hverdagen lige som klinikkens andet kvalitetsudstyr. Anlægget er let at betjene, og med Plandents kursus på klinikken kom alle hurtigt i gang med at bruge det. Tandlægerne på klinikken har derudover deltaget på Plandents aftenkurser i panoramarøntgen.

I dag er panoramaoptagelserne fuldt integreret i klinikkens daglige arbejdsprocesser, og Camilla Kirkeby kan ikke forstille sig at skulle undvære sit panoramarøntgen. "Jeg ville bestemt ikke være foruden i dag. Jeg ville simpelthen føle mig som en dårligere tandlæge, hvis jeg ikke havde det."


Interesseret?
Er du interesseret eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Plandent
Vest:
Peter Jacobsen, tlf: 60 43 88 61 eller på mail peter.jacobsen@plandent.dk

Øst: Johnny Melohn, tlf: 43 66 44 36 eller på mail johnny.melohn@plandent.dk

Dentronic Frits Gandrup, tlf: 20 40 07 44 eller på mail frits.gandrup@dentronic.dk