Kæbekirurgisk klinik med fokus på detaljerne

Den 1. januar 2012 overtog specialtandlæge i tand-, mund- og kæbekirurgi Søren Aksel Christian Krarup klinikken på Hovedvagtsgade 8 i Københavns indre by. I forbindelse med overtagelsen blev klinikkens areal forøget til mere end 200 m2, og der blev mulighed for en indretning helt efter egne ønsker. Ombygningen omfattede både reception, tre klinikrum, røntgenrum, serverrum, køkken, badeværelse, kontor, steril og vaskerum.


Kæbekirurgiske klinikker er ikke hverdagskost
Søren fortæller om projektet: "Det er klart, at specialindretning af kæbekirurgiske klinikker ikke er en ugentlig begivenhed i Danmark. Det er derfor ekstra vigtigt, at man vælger en samarbejdspartner, der kan trække på et arsenal af medarbejdere, der enten selv har den viden, man skal bruge, eller har et netværk, hvor man hurtigt kan få koblet andre eksperter på processen. Plandent og Alex Friis i særdeleshed (red. Alex Friis, udstyrskonsulent hos Plandent) var fantastiske rådgivere."

Helt særlige indretningskrav
Søren har gennem sine ansættelser på hospitaler og kirurgiske klinikker opnået stor erfaring med, hvilken indretning der fungerer, og det er klart, at der stilles særlige krav til indretningen af specialklinikker i forhold til traditionelle tandklinikker. Plandent har erfaring med disse projekter, og et helt tæt samarbejde i processen er alfa-omega for et vellykket projekt. Under hele forløbet i Hovedvagtsgade har der været et tæt samarbejde mellem Søren og Alex Friis. Alex har hjulpet med at opfylde de særlige krav, der har været omkring indretningen, og har samtidig rådgivet i valg af udstyr.

Søren fortæller om valget af udstyret på klinikken: "Jeg står primært op, når jeg opererer, og det stiller krav til, at lejet kan køres tilstrækkeligt højt op og samtidig er stabilt. Jeg havde andre operationslejer i søgelyset, men på Plandents foranledning blev jeg gjort opmærksom på tyske Brumaba. Jeg endte med at vælge operationslejerne fra Brumaba, der ikke er så klodsede som mange andre lejer. Det er et elegant leje og en stor fordel ved lejet er i øvrigt, at nakkestøtten betjenes med fodkontrollen, så jeg kan opretholde en god arbejdsstilling."

3D røntgen er en nødvendighed
I forbindelse med den store renovering investerede man i Planmecas 3D røntgenapparat ProMax 3D. "Jeg har gennem de seneste 10 år på Københavns Universitet, Rigshospitalet og i praksis både forsket i og til daglig arbejdet med CT- samt cone beam CT-data. Der er i mine øjne slet ingen tvivl om, at 3D optagelser i mange tilfælde giver nogle informationer, der gør indgrebene mere forudsigelige, hurtigere og dermed mindre traumatiserende."

Søren fortsætter omkring valget af røntgenudstyr: "Planmecas ProMax 3D er det anlæg, jeg har de bedste resultater med, så valget var ikke svært. Planmecas software har de værktøjer, jeg har behov for, og jeg synes, at den er let og intuitiv at arbejde med. For at få den bedst mulige diagnostik har jeg valgt EIZO's diagnostiske skærme, der opretholder samme billed- og pixelkvalitet med tiden - det er nemlig ikke tilfældet ved almindelige skærme, hvor kvaliteten falder væsentligt i brug."

Troværdig og solid rådgivning
Søren er ikke bleg for at anbefale Plandent som partner til indretning af specialklinikker: "Plandent har givet mig en god, troværdig og solid rådgivning i valg af udstyr og indretning. Overraskelser er blevet løst fint, og tidsplanen blev fulgt, så vidt det var muligt. Klinikken er blevet, ganske som jeg havde ønsket."


Hvem skal du kontakte
Er du interesseret i at høre mere om specialindretning, er du velkommen til at kontakte:

Plandent
Vest
: Peter Jacobsen, tlf: 60 43 88 61 eller på mail peter.jacobsen@plandent.dk

Øst: Johnny Melohn, tlf: 43 66 44 36 eller på mail johnny.melohn@plandent.dk