Lækker ny klinik i Nørresundby – med en steril lige efter bogen!


Da Tandlægerne ved Broen i Nørresundby slog dørene op til en ny klinik i november 2015, var det efter fire måneders intens ombygning. På trods af projektets størrelse blev det gennemført uden forsinkelser, og nu glæder tandlæge Anneli Paludan sig hver dag over de nye rammer, der er blevet skabt for hende og resten af klinikteamet.

Sammenlægning af to klinikker
Tandlæge Anneli Paludan har igennem flere år drevet tandklinik i Nørresundby, og da hun i marts 2014 overtog en ny klinik, opstod behovet for større lokaler. Hun ville nemlig gerne lægge de to klinikker sammen og skabe en stor fælles klinik.
Denne klinik er nu en realitet. I november 2015 rykkede Tandlægerne ved Broen ind i lækre moderne omgivelser. Der er intet spor tilbage af de tidligere lokaler. ”Vi har fjernet alle vægge, der ikke var bærende, og så er vi begyndt forfra”, forklarer Anneli, som understreger, at den store ombygning er sket i tæt samarbejde med arkitekt Preben Rottbøll, Aalborg, der også har været byggeleder på projektet. Klinikassistent og daglig administrativ leder, Lisbet Braathen var klinikkens projektkoordinator og var involveret i hele ombygningsprocessen.

Fremtidssikrede units
Plandents Peter Jacobsen har også været med fra start til slut og har rådgivet klinikken omkring det dentaltekniske. Klinikken er blevet udstyret med tre spritnye Planmeca Compact i Touch-units, og derudover er to units taget med fra den tidligere klinik. Den ene nye Planmeca unit står nu i Annelis faste klinikrum, og hun fortæller, at patienterne ligger godt i patientstolen, og at hun selv er glad for at arbejde ved stolen.

Grunden til, at Anneli valgte netop en Planmeca unit, var, at hun på et besøg hos Planmeca i Helsinki og ved selvsyn erfarede, at Planmeca er en ledende leverandør af dentalunits. ”Den store volumen på fabrikken overbeviste mig om, at det var fremtidssikret at investere i udstyret, da Planmecas størrelse giver gode muligheder for at få reservedele i fremtiden – og også en bedre service”, forklarer Anneli.

Kvalitetsskabe holder længe
Plandents samarbejdspartner Climo har leveret skabe og skuffer til den nye klinik. Anneli har kunne genbruge inventar fra den tidligere klinik og har suppleret op med nye skabe på de ekstra klinikker. ”Skabene er af så god kvalitet, at mine gamle skabe, der er over 10 år gamle, fint kunne bruges. De er fra 2004, og man kan ikke se det. Men vi har selvfølgelig suppleret med nyt”, fortæller Anneli, og Lisbet pointerer, at klinikken har fået fin rådgivning i forhold til indretningen og skuffernes ”indmad”.

Sterilisationen er lige efter bogen!
Klinikkens sterilisationsrum er helt nyindrettet og fungerer præcis, som det skal i forhold til hygiejnecyklussen og NIRs retningslinjer. Her er god plads – og endda to indgange. Rummet har ingen væg ud mod gangen, men det føles alligevel ikke for åbent. ”Vi har placeret et skab midt i gangen, som gør, at man ikke sådan kan kigge direkte ind”, forklarer Lisbet, ”og skabet flugter med gulvet, hvilket er en god detalje. Indeni har vi nemlig en aftryksvogn på hjul til kronepræparationer, som vi let kan rulle frem og tilbage, når vi har kronebehandlinger. Det er rigtig effektivt”.

Både klinikteamet og patienterne er glade
Lisbet fortæller, at sammenlægningen af de to klinikker har været en stor succes personalemæssigt og i forhold til patienterne: ”Den største glæde ved den nye klinik er, at vi alle sammen er kommet under samme tag – og i flotte omgivelser. Vi er nu én klinik, og projektet har vi klaret rigtig fint”.

Der er tydeligvis en god kollegial stemning på klinikken, hvor man tager sig af hinanden. Lisbet forklarer, at der bliver grinet og lavet yogaøvelser i pauserne, og Anneli går da også højt op i, at personalet passer på sig selv: ”Det drejer sig om, at vi tit sidder i de samme stillinger i lang tid”, pointerer hun, ”så vi skal bevæge os, når vi kan. Jeg har også selv en yogamåtte stående inde på min klinik. Blot et par minutter hjælper til at klare hovedet, når der er travlhed”.

Og patienterne er glade for de nye omgivelser. En del er blevet overrasket over, hvor stor og lys klinikken er, og der er tilfredshed – især hos de yngre – med høje borde i den ene del af venteværelset med mulighed for at sidde og arbejde på computer, imens man venter.

En ombygning uden problemer Lisbet og Anneli er enige om, at ombygningen er gået rigtig godt. Der har kun været et par små udfordringer undervejs, og intet, der forsinkede projektet eller gav problemer. De understreger den gode rådgivning som en vigtig del af successen, og de er meget tilfredse med forløbet: ”Jeg synes faktisk, at det hele er forløbet fint, og klinikken fungerer supergodt nu. Ja, jeg ved godt, at det lyder lidt rosenrødt det hele…”, slutter Lisbet med et grin.


Klik her for at se vores beskrivelse af klinikindretning. Vi kan stå for indretning af alle dele af din klinik: tandklinik, reception, venteværelse og klinikrum