Effektiv indretning med professionelt udseende

Der er fuld gang i ombygningen på Alléen i Langå, da vi mødes med tandlæge Rikke Freitag og hendes mand Per Freitag. Klinikken Tandlægehuset i Langå blev overtaget pr. 1. december 2013 og er nu ved at blive opdateret og opgraderet. I skrivende stund mangler sterilisation, personalerum og receptionen det sidste touch, men snart er også de rum klar til brug.


Gennemgribende renovering
Tandlæge Rikke Freitag har siden 1. marts 2009 drevet klinikken Tandlægerne i Ans, og i slutningen af 2013 overtog hun ydermere Tandlægehuset i Langå. Klinikken har fire klinikrum, hvoraf kun det ene var udstyret med en forholdsvis ny Planmeca unit. De resterende klinikrum var klar til en ombygning. Derfor valgte Rikke og hendes mand Per, som er projektleder for ombygningen, at tage den helt store tørn lige fra starten.

”Inden overtagelsen var vi os bevidste, at der skulle foretages en lang række investeringer for at gøre klinikken mere tidssvarende. Vi fremrykkede dog i processen omfanget af disse investeringer, da det ganske enkelt var mere optimalt", fortæller Per.

Ejendommen har over foråret fået nye vinduer, de eksisterende gulve samt el- og vvs-installationer er skiftet i hele huset, og der er selvfølgelig blevet malet overalt. Derudover er der nyindrettet i fire klinikrum, reception, sterilisation og personalestue og på toiletterne. Klinikrummene var klar allerede i løbet af fire uger og er blevet benyttet indtil sommerferieperioden, hvor ombygningen af sterilisation, personalerum og receptionen gik i gang. Ombygningen har været nøje planlagt af Per, således at klinikken kun har været lukket i to arbejdsdage ud over sommerferien.

Ens klinikrum giver lettere arbejdsgange
Der er investeret i tre nye Planmeca units og samtidig er den allerede installerede unit opgraderet, således at de fire klinikrum nu har helt samme "arbejdsstation". De har også fået monteret ens Climo inventar overalt, og Rikke glæder sig til at kunne give både de nuværende og kommende ansatte en attraktiv arbejdsplads, hvor udstyr og indretning understøtter mere optimale arbejdsrutiner - både ved stolen og i sterilisationen.
Medarbejderne er selv stringente med skuffernes indhold, så det er ens på alle klinikker. Derudover har hver unit fået indprogrammeret alle behandleres indstillinger. Det gør det let at skifte klinik i løbet af dagen, fordi man ikke skal lede efter ting og ændre unitopsætning hver gang.

"Vi har allerede nu oplevet forøget effektivitet ved stolen på grund af det ensartede setup på klinikkerne," understreger Rikke, der forventer tilsvarende optimerede resultater i produktionen, når den nye sterilisation tages i brug. Hun fortæller, at skuffeinddelingen tilmed matcher den i hendes anden tandklinik Tandlægerne i Ans, hvilket er perfekt, hvis man har behov for at vikariere eller låne et klinikrum klinikkerne imellem. Det har fungeret godt her i sommerferieperioden, hvor en af tandlægerne har haft sine behandlinger i Ans, mens klinikken i Langå har holdt lukket.

Samlet løsning med teknisk rådgivning
Rikke og Per valgte en samlet løsning fra Plandent, som for dem var attraktiv, netop fordi det var en samlet løsning med både udstyr, montage og teknisk kompetent rådgivning bundet sammen med DentalSuite (elektronisk journalsystem, red.). "Og så ikke mindst forsyningssikkerheden, så vi ikke er afhængig af en enkelt person, men har et stort hold bag os", fortæller Per. Rikke supplerer: "Vi blev mødt professionelt af et mindre team af Plandent folk, som hurtigt og effektivt var i stand til at håndtere vores ønsker og behov. Et besøg på fabrikken understøttede vores oplevelse af, at kvalitetssikring er i højsædet, og at mange fleksible løsninger er mulige - faktisk mange flere, end vi var klar over."

Medarbejderne er glade for Planmeca
Plandents løsning blev også valgt, fordi den var økonomisk fornuftig og gav mulighed for, at medarbejderne i Langå kunne fortsætte med at arbejde med Planmeca units, som de var glade for og vant til.

Klinikkens nye units er monteret med det lækre softpolster, og den eksisterende units patientstol har ligeledes fået det behagelige polster, hvilket patienterne har reageret positivt på. Det har tilmed givet behandlerne en bedre mulighed for at vinkle patientstolen optimalt.

Læs mere om en tandlægeunit fra Planmeca

Ros til samarbejdet med Plandent
Parret synes, at samarbejdet med Plandent og Peter Jacobsen (chefkonsulent i Plandent, red.) er forløbet godt: "Det har været en positiv oplevelse hele vejen igennem. Vi har på intet tidspunkt i vores samarbejde følt, at vi ikke har kunnet adressere en udfordring eller et spørgsmål". Per mener, at det har været en stor fordel, at Plandent kender til hverdagen på en tandklinik, og at både Climo og Plandents teknikere har overholdt deres deadlines. Det var nødvendigt med den stramme tidsplan, der var for ombygningen. Han har som projektleder selv været i tæt dialog med alle håndværkere gennem hele ombygningsfasen, og den skarpe styring har uden tvivl været medvirkende til det succesfulde forløb.

Strømlinet indretning med fine detaljer!
Det var vigtigt for Rikke, at klinikken i Langå blev mere strømlinet i sit udtryk. En lys og let indretning og med enkelte accessories. Parret har blandt andet bestilt skræddersyet vægudsmykning i pangfarver, som står godt til det kølige lyse grå og hvide. "Patienterne skal føle sig godt tilpas, men samtidig mærke, at de er i professionelt miljø - ikke hjemme i dagligstuen. Det skaber en form for tryghed", slår Rikke fast.
Der er ydermere blevet integreret musik i huset, således at den samme musik spilles i hele huset. Det kan være med til at skabe en behagelig stemning på klinikken uden at give de støjgener, der kan opstå, når der lyttes til forskellige radioprogrammer i klinikrummene.

Overblik og styring er essentielt
Da vi spørger til, hvad der er vigtigt at tænke på ved en ombygning, svarer de: "Forberedelse og projektstyring" og fortsætter: "Få et overblik, før udstyret købes - hvad der ellers skal laves om, for at det kan fungere. Ofte er de eksisterende installationer ikke helt tidssvarende, når udstyr installeres. Er det en større ombygning, så sikr dig, at projektstyring er med i løsningen. Ellers vil det kræve en stor involvering i dagligdagen at komme i mål som forventet på det omkostningsniveau, der var udgangspunktet for investeringen."

Og Rikke og Per har bestemt taget deres egen medicin - ombygningen er gået lige efter planen, og resultatet er blevet en indbydende klinik, der udstråler friskhed og professionalisme.


Hvem skal du kontakte
Går du og har tanker om udvidelse, ombygning eller renovering af klinikken, så hjælper vi gerne med rådgivning og vejledning omkring opgaven.

Plandent
Vest:
Peter Jacobsen, tlf: 60 43 88 61 eller på mail peter.jacobsen@plandent.dk

Øst: Johnny Melohn, tlf: 43 66 44 36 eller på mail johnny.melohn@plandent.dk