TRIOS giver kronerne et kvalitetsløft

Jan Bjerg Andersen fra Tandlægerne Gammel Strand, København, glæder sig over, at den gamle konventionelle aftryksteknik endelig er blevet erstattet. Med TRIOS skanneren fra 3Shape er aftryksmaterialer en saga blot, og grundstenen er for alvor lagt op til et kvalitetsløft af de faste restaureringer - og ikke mindst til aftrykstagning uden stress.


Digitale aftryk er vejen frem
Jan var en af de første tandlæger, der for et par år tilbage fik TRIOS skanneren installeret på sin klinik. Og han er ikke i tvivl om, at teknologien giver et væsentligt kvalitetsløft af de faste restaureringer - digital skanning er fremtiden!

I samarbejde med 3Shape har Jan gennemført flere kliniske undersøgelser med blandt andet blindtest af restaureringer fremstillet efter henholdsvis konventionel aftryksteknik og digital skanning. Med al tydelighed viste de restaureringer, der var fremstillet efter skanning med TRIOS, den højeste score, hvad angik både pasform, okklussion, approximal kontakt og kanttilslutning.

Bedre præparationer højner restaureringens kvalitet
Fordi det er helt uproblematisk og hurtigt at rette og justere en præparation, er Jan blevet mere tilbøjelig til at justere præparationen, til alt står knivskarpt. Det betyder i sidste ende, at præparationerne bliver væsentligt bedre end tidligere, og den færdige restaurering tilsvarende bliver bedre og mere præcis.

Jan skanner alle præparationstyper - også de meget subgingivale. Skanningerne kræver naturligvis en omhyggelig pocheudpakning, men det er jo ikke anderledes end ved den konventionelle teknik. Forskellen er blot, at resultatet præsenteres i stor og tydelig forstørrelse med det samme. Indimellem suppleres pocheudpakningen med laser for at opnå det bedst mulige resultat.

TRIOS - ekstrem brugervenlig
Jan anser ikke sig selv som noget teknisk geni, men alligevel har det været utrolig let at komme i gang med TRIOS. Apparatet er let at betjene, og softwaren er intuitiv. Klinikkens to andre tandlæger er først startet med skanneren for nylig, og de har også haft en problemfri start med den nye teknologi.

Tilfredstillende arbejde
Jan glæder sig over, at udviklingen endelig er kommet til aftrykstagningen. Med TRIOS fjernes mange fejlkilder, og præparationen bliver bedre. Og i sidste ende bliver kvaliteten af restaureringerne væsentligt bedre, og det gør det mere tilfredsstillende at være tandlæge.


Vil du vide mere?
Er du interesseret i at høre mere om digitale aftryk og CAD/CAM, så er du velkommen til at kontakte:

Plandent
Carsten Rathlou, tlf: 27 64 08 94 eller på mail carsten.rathlou@plandent.dk


Se mere information om Trios fra 3Shape
​​​​​​​