Klinikkens rummelige og lyse reception

Klinikejer Siw Nielsen

Nye tandlæger i Randers: Totalindretning med Plandent

Siw Nielsen åbnede en flot klinik kun to år efter tandlægeskolen!

I april 2021 slog klinikejer og tandlæge Siw Nielsen dørene op til klinikken Godt Smil Tandlægerne Randers. En lækker klinik i centrum af Randers komplet med fire fungerende klinikrum, 3D røntgen og en stor velindrettet steril.

De sidste par måneder inden åbningen var der fart på ombygningen… Lige som der har været på Siws karriere. Siw blev færdiguddannet som tandlæge i 2019 og havde fået job hos Godt Smil allerede inden sine afsluttende eksamener.

Knapt to år senere leder hun en tandklinik med syv ansatte. Ud over Siw og hendes tandlægekollega er der fire klinikassistenter og to tandplejere på klinikken.

At blive klinikejer var den helt rette beslutning

Da Siw blev tilbudt muligheden for at stå i spidsen for en klinik, der endnu kun var på tegnebrættet, takkede hun ja. En placering i Randers var perfekt både for både klinikkens udvikling og hendes pendlertid.

Hun vidste godt, at det var en stor omvæltning at stå med så stort et ansvar så tidligt i karrieren, og set i bakspejlet har corona-pandemien, som forsinkede opstartsprocessen, derfor nok været en fordel.

Siw forklarer, at hun er meget glad for sin beslutning og den støtte, hun har i sit Godt Smil-bagland: ”At blive klinikejer så hurtigt var egentlig ikke noget, jeg havde overvejet, og hvis ikke det havde været sammen med Godt Smil, havde jeg nok ikke gjort det. Det er rart, at der er nogen, som står for alt det, der ikke handler om at være tandlæge og personaleleder”.


Tandklinikken er bygget op helt fra scratch

Lokalerne på Østergrave 4’s første sal har ikke tidligere rummet en tandlægeklinik og er derfor bygget op helt fra scratch med bly i alle vægge og præcis den rumfordeling, der udnyttede pladsen bedst i forhold til en klinik.  

Der er blevet plads til en rummelig reception med udsigt til Gudenåen, et separat 3D røntgenrum, en optimalt indrettet steril samt hele syv klinikrum, hvoraf fire er indrettet med lækre Planmeca Compact i Classic units. De resterende tre er installationsmæssigt klargjort til en eventuel udvidelse, hvis Siw på et tidspunkt ønsker det.

Designet af klinikken er sket i et tæt samarbejde mellem Godt Smil og Plandents Peter Jacobsen, som har stået for den tekniske vejledning, og selvom Siw ikke selv kom ind i projektet fra start, nåede hun heldigvis forbi showroomet for at vælge units og konfigurationer.

Resultatet er hun yderst tilfreds med: ”Klinikken er megalækker - flot og moderne, og så er her god plads. Det er for eksempel dejligt, at vores gang er så bred, at man let kan komme forbi hinanden. Det gør en travl hverdag lettere”.  

En del af teamet "fanget" i sterilen

Hygiejnen i top: der er god plads i den lækre steril

Hyggelig venteafdeling med udsigt til by og vand

Glad for Planmeca unittens funktioner og ergonomi

Også det nye udstyr får ros med på vejen af Siw. ”Jeg kan godt lidt selve unitten. Jeg synes, den har nogle ret smarte funktioner, og den er virkelig nem at indstille. Jeg har på ingen tid programmeret mine egne indstillinger. Og jeg føler, at jeg har godt udsyn, når jeg arbejder, så ergonomien er bestemt god. Alle patienterne udbryder også, at det er en lækker stol, når de lægger sig i den”, forklarer Siw og fortsætter med et stort smil: ”Fodpedalen er også megagod. Den er meget intuitiv - ikke sådan en kompliceret en, hvor man både skal trykke og dreje samtidig. Sådan en fodpedal er jo lige til at få koblingsfod af”.  

Nem programmering af unittens indstillinger

PlanOrder skaber orden på det lille lager

Selvom Siw godt kunne ønske sig endnu mere plads på lageret, er der godt styr på varebeholdningen. Det sørger PlanOrder for. Inden opstarten af klinikken havde Siw et møde med Plandents Lene Nyborg og Mette Trige om systemet, hvor hver enkelt vare blev vendt og vurderet, og et opstartslager blev oprettet. Opstartsmødet og  den opfølgende kontakt med Lene var ifølge Siw en stor hjælp og god sparring.  

3D og panoramarøntgen inhouse
giver mange fordele i behandlingen

Et 3D røntgenapparat med tanke på fremtiden

På klinikken har Siw fået installeret et Planmeca ProMax 3D s røntgenapparat. De har ikke nået at bruge 3D funktionen så meget endnu, men er glade for panoramafunktionen og regner med at gøre langt mere brug af 3D, når de går i gang med flere implantatbehandlinger. Det er primært Siws kollega Simon, der er ansvarlig for implantater, og han bruger især 3D billederne til at definere patienternes knoglemængde.

Siw ser det som en klar fordel at have egen 2D og 3D panoramarøntgen, fordi det går meget hurtigere med behandlingen, når man ikke skal henvise patienter til andre klinikker.

Vi glæder os til et gensyn!

Allerede nu kun godt en måned efter klinikkens åbning, er der fuld fart på, og Siw og hendes kolleger er ved at gøre klinikken til helt deres egen. Siws mor har blandt andet hæklet et fint corona-molekyle, der på humoristisk vis husker patienterne på kravet om mundbind. Forhåbentlig kan figuren snart skiftes ud med Karius og Baktus, som er i gang med at blive produceret.

Hvis Siw fortsætter i samme tempo, som hun har gjort de sidste to år, varer det nok ikke længe, før vi kommer på besøg på klinikken igen, når hun vil udvide med ekstra klinikrum. Vi glæder os bestemt til et gensyn med Randers’ nye flotte tandklinik. Gerne uden mundbind næste gang ;-)

Lad Plandent indrette din nye tandklinik

Kontakt Plandent Udstyr på 43 66 44 44