TRIOS hos Hasle Torv - Digitale aftryk er fremtiden

Tandklinikken Hasle Torv i Aarhus investerede i foråret 2012 i TRIOS aftryksskanner. Læs her om klinikejer Stine Brems Mørcholdt's overvejelser forud for beslutningen og ikke mindst de erfaringer hun har gjort sig.


Grundige overvejelser
Tandklinikken Hasle Torv gjorde sig uden tvivl nogle grundige overvejelser forud for valget af den digitale aftryksskanner.

En af hovedårsagerne til at valget faldt på TRIOS var, at Stine og hendes kolleger helst vil bruge deres tid på klinikken til at behandle flest mulige patienter fremfor at fræse kroner selv. Derfor var TRIOS det rigtige valg for klinikken, der på intet tidspunkt var i tvivl om, at de skulle være digitale på aftrykssiden.

Medvirkende til beslutningen om netop TRIOS var også de gode erfaringer, som tandlægekollega Simon Kold havde haft med systemet. Systemet skulle samtidig være nemt og intuitivt at bruge! En klar fordel ved TRIOS er, at man skanner helt uden brug af pulver eller spray, og at skanneren ikke er helt så tung, som i andre systemer.

Begyndelsen til noget mere
At TRIOS er et system i udvikling, tiltaler Stine: "Jeg forestiller mig, at det kan blive til noget aftagelig protetik på et tidspunkt. 3SHAPE udvikler hele tiden på systemet. Jeg kan godt lide tanken om, at dette egentlig bare er begyndelsen til noget mere".

Tandklinikken Hasle Torv vil gerne skille sig ud som de første i Aarhus med digitalt aftryk, og de er sikre på, at rygtet vil sprede sig hurtigt."Det er nu vi skal være med på bølgen. Om 10 år har alle sikkert skannere - så er det helt almindeligt", forklarer Stine.

Stor tilfredshed hos patienterne
Fordelen for patienterne er heller ikke til at tage fejl af: "Det er til glæde for både patienterne og tandlægerne, når vi kan fortælle dem, at de ikke skal bide i noget aftryksmateriale. Det er de glade for! Det sælger lige den dér ekstra krone", fortæller Stine Brems Mørcholdt.

Præcision giver bedre behandlinger
Vi vil gerne vide, om aftrykket bliver præcist sammenlignet med det konventionelle aftryk. Til det svarer Stine: "JA! Pludselig kommer ens arbejde op på skærmen i 200 %. Så kan man virkelig se, hvad det er, man laver, fx om der er pladsmangel".

God support fra 3SHAPE og Plandent
Der har været lidt opstartsvanskeligheder til at begynde med, men det finder Stine helt naturligt, når man, som klinikken, er nogle af de første på systemet. "Vi er blevet mødt med den fineste support hele vejen rundt fra både Plandent og 3Shape. Det er perfekt at 3SHAPE kan fjernstyre skærmen og afhjælpe problemer med det samme".

Tag beslutningen og kom godt i gang
Stine måtte afsætte noget tid til at blive fortrolig med skanneren, men selve TRIOS systemet har ikke fejlet noget."Det tekniske i at skanne kan jeg godt mærke, jeg skal øve mig i. Selve TRIOS systemet har der ikke været noget galt med. De vanskeligheder vi havde var, da vi skulle sende filen til laboratoriet. De havde også fået TRIOS samme dag, så der var lige noget der skulle tilpasses." fortæller Stine.

Stines afsluttende gode råd til andre er: "Man skal beslutte sig for, at det er det man vil - og så skal man sætte lidt ekstra tid af i starten. Men så bliver det også rigtig godt."


Hvem skal du kontakte
Er du interesseret i at høre mere om digitale aftryk og cad cam, så er du velkommen til at kontakte:

Plandent
Carsten Rathlou, tlf: 27 64 08 94 eller på mail carsten.rathlou@plandent.dk
​​​​​​​
 
Se vores produktside om Trios fra 3Shape