Polymeriseringslamper og tilbehør til komposit


Markedet af polymeriseringslamper er efterhånden en jungle, og har man ikke sat sig grundigt ind i specifikationerne før køb af en ny lampe, så kan man i værste fald ende med en fejlinvestering.

Hos Plandent holder vi os opdaterede på udviklingen indenfor kompositter, lamper og tilhørende apparater. Vi afholder både teoretiske kurser og hands on træning, så du kan holde din viden og teknik opdateret.

Husk at du med en Stjernekundeaftale altid får den bedste pris på instrumenterne - vi holder nemlig øje med alle tilbud og matcher helt automatisk uden at du behøver at spørge.


Vil du vide mere?


Kontakt os via hovednummeret ​​​​​​
​​​​​​​og vælg udstyrsafdelingen


Tlf: 43 66 44 44

udstyr@plandent.dk

Polymeriseringslamper

Kontrol af lysintensitet

Dine hærdelamper bør kontrolleres regelmæssigt. Intensiteten kan af flere årsager falde, og det viser ingen synlige tegn. Er intensiteten faldet, så skal du muligvis hærde i længere tid for at sikre, at plastfyldningerne bliver ordentligt gennemhærdede.

I værste fald skal lampen kasseres. Plast der ikke er gennemhærdet kan føre til sekundær karies og kantmisfarvninger.

Du kan let kontrollere intensiteten af hærdelamperne med et radiometer til enten halogen eller LED.

​​​​​​​

Tilbehør til komposit

Det kan ind imellem være et problem at applicere plast uden at det hænger fast i instrumentet, bliver grynet eller danner luftblærer og lommer under fyldningen.

For at gøre plastmaterialet mere blødt og dermed lettere at applicere, så kan det anbefales at opvarme materialet før applicering. Vi har apparater, der opvarmer plast til en temperatur, der sikrer at materialets egenskaber opretholdes (Ease-It).

Alternativt kan plastmaterialets thixotrope egenskaber forbedres ved hjælp af et vibrerende kompositinstrument (CompoThixo).