Leasing af udstyr gav tryghed i økonomien

Ideen om at starte sit eget havde været der i mange år, da drømmeklinikken på Jægersborg Alle' 19 i Charlottenlund blev sat til salg på Klinikbørsen. Tandlæge Ann Carina Kresse slog til - også selvom en gennemgribende modernisering, og finansiering heraf, var nødvendig.


Drømmen på Jægersborg Allé
Efter 10 års ansættelse i privat praksis valgte Tandlæge Ann Carina Kresse at tage springet som selvstændig og tirsdag den 17. januar 2012 slog hun dørene op til sin egen splinternye klinik på Jægersborg Allé. En drøm om at åbne sit eget var hermed en realitet. Men forud for denne dag måtte ikke kun Ann Carina, men også hendes mand Joakim, igennem mange overvejelser - herunder finansieringen af den planlagte ombygning.

Finansiering uden rentestigning
I overvejelserne indgik et stærkt ønske om at finde en finansieringspartner, der var stabil. "Vi ville nødigt ud i at skulle re-finansiere på et ugunstigt tidspunkt - dette set i lyset af, at en del banker jo desværre er lukket ned" udtaler Joakim.

Valget faldt i første omgang på en bank, der kunne tilbyde en god lav variabel rente. Et stort problem var dog, at banken havde mulighed for at ændre marginalen.

Parret indledte derfor en dialog med Michael Jørgensen fra Plandent Finans, der modsat banken kunne tilbyde en fast men dog højere rente. Eftersom renteniveauet er historisk lavt, var dette acceptabelt - hermed elimineredes muligheden for en betragtelig rentestigning ligesom marginalen heller ikke længere var en risiko.

"Man aftaler en fast ydelse, der kører i den aftalte periode, hvilket er et klart plus. Samtidig var hele processen omkring det, at få lavet leasingkontrakten, nem - at kreditvurderingen tilmed gik hurtigt og smertefrit gjorde at valget omkring finansiering af det nye udstyr endte med en leasing kontrakt hos Plandent Finans", fortæller Joakim videre.

Plandent gav luft i økonomien
Det at få en samlet pakkeløsning fra Plandent gav en rigtig god tryghed! Joakim uddyber: "Nyt digitaliseret journalsystem, units, digital røntgen, skabsindretning samt forbrugsvarer med 3. mdr. kredit udgjorde et godt udgangspunkt samt gav luft i økonomien i opstartsfasen. Ydermere kender vi vores omkostninger i hele leasingperiodens forløb".

Ann Carina fik nøglerne til klinikken den 23. december 2011 og deadline for opstart var den 17. januar 2012, hvilket ikke levnede megen tid til at få det hele på plads. "Størstedelen af håndværkerne kom Plandent med, og byggestyring af hele processen var en del af det samarbejde, vi indgik med Plandent. Det at have en fast kontaktperson i Plandents chefkonsulent Alex Friis, som tog sig af det hele, og som jeg kunne ringe til med spørgsmål, var en rigtig positiv oplevelse. Deadline for aflevering af klinikken blev overholdt til punkt og prikke" husker Joakim.

I dag fremstår klinikken som en topmoderne klinik med den sidste nye teknologi inden for dentaludstyr, og Ann Carina Kresse har på ingen måde fortrudt, at hun valgte at blive selvstændig klinikejer med kyndig vejledning og håndtering fra Plandent hele vejen rundt.

Læs mere om leasing og se hvordan du kommer i gang