Tandlæge unit

Din tandlæge unit er det centrale omdrejningspunkt for en effektiv arbejdsdag. Den er en stor del af det, der sikrer behandlingsmiljø og velværet for både patienter, personale og ikke mindst dig selv som tandlæge.

Nærbillede af pige i tandlæge unit

​​​​​​​Er din unit i topform?

Tag testen og tjek! Din unit har som udgangspunkt en lang levetid. Med en fornuftig pleje, har du nemlig din unit i mange år.

Tag testen her og tjek din units tilstand!

En moderne tandlægeunit er meget mere
​​​​​​​end en ”patientholder”

Tandlægeunitten skal være behagelig at sidde/ligge i for patienten, og den skal understøtte ergonomisk korrekte arbejdsstillinger. Det er vigtigt, at du og din assistent kan arbejde med fuld fokus på patienten – uden at få overbelastningsskader i ryg, skuldre og nakke.

Samtidig skal unitten være sikker og kunne understøtte arbejdet i en travl hverdag. Den skal være let at desinficere både ind- og udvendigt, og den skal levere rent vand – hele tiden.

Du skal også nemt kunne skifte instrumenter og sprøjtespidser for hurtige patientskift og for at opretholde en høj effektivitet i klinikken.

Høj effektivitet hænger også tæt sammen med høje oppetider. Det er essentielt for din klinikdrift, at du har udstyr, der kører stabilt og er sikker i drift. Plandent leverer ikke kun kvalitetsunits fra Planmeca. Vi har også en dybt dedikeret serviceafdeling, der står for montering og servicering af udstyret. Både unittens kvalitet og en professionel servicering er med til at sikre dig høje oppetider og effektiv klinikdrift.

>>> Læs mere om Plandent Service her

Portrætbillede af unge kvinde der smilende sidder i en tandlægeunit

Byg din egen ideelle dentalunit

Med Planmecas NYE dentalunit-konfigurator kan du sammensætte din helt egen ideelle Planmeca unit fra start til slut.Start med en hvilken som helst af Planmecas nuværende unitmodeller og udstyr den med lige præcis det, du ønsker.

>>> Gå til konfiguratoren hos Planmeca

Tandlægeunits
er Plandents speciale

Plandent kan guide dig, når du skal investere i en ny tandlægeunit. Din tandlægestol er omdrejningspunktet for alle dine behandlinger, og derfor er det vigtigt, at du får lige den model, der understøtter netop dit arbejde bedst muligt.

En Planmeca tandlægeunit til ethvert behov

Vi leverer tandlægeunits af høj kvalitet fra Planmeca, og vi finder sammen med dig den unitmodel, der passer dig og din klinik bedst.I et af vores showroom kan du se de flotte Planmeca units, få en grundig demonstration og selv arbejde ved dem. Så oplever du, hvor gennemtænkt designet er!

Plandent hjælper både før, under og efter købet af en tandlægeunit

Vi sørger selvfølgelig for korrekt montage og står også gerne for den efterfølgende service, så du er sikret servicering med originale reservedele og teknikere uddannet på Planmecas egen fabrik. Har du brug for service på andre unit, så som Heka, Sirona, Kavo og XO, så hjælpe vi også gerne med kompetent service på disse mærker.

>>> Læs mere om Plandent serviceaftaler her


En tandlæge unit
i den optimale indretning

Rummer dit projekt mere end en ny tandlægeunit, påtager vi os også gerne indretningsopgaver. Vores eksperter står klar med rådgivning, når du skal indrette en ny klinik eller have renoveret din nuværende klinik. Vi er med dig hele vejen – fra designet af den nye klinik over byggefasen, og til du tager den i brug.

Uanset om du har behov for en toptunet funktionel klinik, hvor indretningen og udstyret understøtter en effektiv drift, eller du har helt særlige krav til udstyr, fordi du er specialtandlæge, er vi din partner. Vi har erfaring med klinikker i alle størrelser og med vidt forskellige koncepter (specialister, velvære m.v.).

Glad pige sidder med armene udstrakt på en tandlæge unit og hun har en pude under sig, så hun sidder ergonomisk korrekt

Kontakt vores udstyrsafdelinger på tlf. 43 66 44 44 for rådgivning i forbindelse med køb af en tandlægeunit.

En glad kvinde sidder med armene omkring patientstolen på en tandlægeunit

Køb af tandlægeunit
– hvad skal du overveje inden?

Det kan være svært at vælge, hvilken dentalunit du skal have på din tandklinik. Der er mange faktorer, der gør sig gældende. Se her, hvilke punkter du skal være opmærksom på, når det er tid til at udskifte din tandlægeunit.

Du skal fokusere på:

  • Ergonomi/velvære for behandlere og klinikassistenter
  • Patientkomfort/velvære for patienter
  • Behandlingssikkerhed/hygiejne
  • Stabilitet/effektivitet i drift og oppetider
  • Fremtidssikring
  • Ønsker du en tandlægeunit med høje oppetider, er Planmecas unit et rigtigt godt bud.


En lille pige med en bamse i favnen sidder på en tandlægeunit med ergonomiske puder for korrekt sidestilling
Nærbillede af en trådløs fodkontrol til en tandlæge unit
En glad patient læner sig tilfreds tilbage og hviler hovedet på nakkestøtten af patientstolen på en tandlægeunit

Tandlægeunit
– tænk på ergonomien i din tandklinik

Tandlægeunitten skal understøtte dit arbejdsmiljø. Patienten skal kunne placeres korrekt, og behandlerteamet skal have en hensigtsmæssig arbejdsstilling, der skåner ryg, nakke og skuldre.

Du skal sørge for at få ergonomisk korrekte arbejdsstillinger. Og det er både når du arbejder alene eller med assistent og i kl. 9 - 12 eller kl. 3 position.

Tandlægeunittens patientstol

Det er vigtigt, at tandlægeunitten har en patientstol, der giver plads til både siddende og stående arbejde. Ved siddende arbejde skal der være god plads til dine ben under stoleryggen, samtidig med at du kan komme helt tæt på patienten. Har du en assistent med, skal der også være plads til assistentens ben.

Alle Planmeca units har svævende patientstole, som giver dig god plads til dine ben under stolen fra alle vinkler, hvilket gør, at du kan arbejde uhindret.

Samtidig er patientstolens rygstøtte smal, så du nemt kan komme tæt på patienten. Planmeca stolene kan køre højt op, så du kan arbejde stående ved patientundersøgelser.

Få fod på unittens fodkontrol

Unittens fodkontrol skal frit kunne placeres i forhold til din arbejdsposition, så du ikke skal strække benet unødigt eller dreje for meget i hoften.

Planmecas trådløse fodkontrol giver dig netop friheden til at placere fodkontrollen lige dér, hvor du vil have den. Fodkontrollen er programmerbar, så du kan styre samtlige unit- og stolefunktioner.

Nakkestøtten på patientstolen understøtter dit arbejde

Patientstolens nakkestøtte skal let kunne indstilles, så det er muligt for dig at placere patienten i forhold til din arbejdsopgave, og hvor i munden du behandler. Du skal let kunne se alle vinkler, samtidig med at du sidder i en stilling, der ikke belaster kroppen.

Din tandlæge unit – patientkomfort i højsædet

Din tandlægeunit skal give dine patienter en høj komfort under behandlingen. Patientkomforten er vigtig for at give patienten den bedst mulige oplevelse – og er en medvirkende faktor til mindskelse af tandlægeskræk. Det er vigtigt, at patienten kan ligge behageligt med perfekt ben- og lændestøtte. Tænk også på, om din tandlægeunit har et komfortabelt alternativ for både dig og din patient, hvis patienten behandles i siddende position.

En god dobbeltartikulerende nakkestøtte aflaster alle patienter i tandlægestolen

Nakkestøtten skal have lang rækkevidde, så den passer til både høje og lave patienter. Den skal give en god støtte uden at trykke på nakken, så patienten ikke ligger og spænder i nakkemuskulaturen. Du indstiller nemt Planmecas dobbeltartikulerende nakkestøtte, så patienten får en afslappet liggestilling, uanset om du skal arbejde i over- eller underkæben.

Polsteret på unittens patientstol har en vigtig funktion

Patientstole kan fås med flere forskellige slags polstre. Det er vigtigt, at du lægger dig i stolen og mærker forskellen. Overvej fx et Planmeca Ultra Soft-polster, der føles blødt og støttende på hele kroppen og giver en fortræffelig patientkomfort.

Let adgang til patientstolen

Ind- og udstigning af unittens patientstol skal være let. Hvis du f.eks. har mange ældre patienter, bør du overveje en stol med automatisk 90 graders benstøtte. Det giver let og hurtig adgang for patienten – og dermed også en tidsoptimering for dig.


3 nærbilleder i 1 af polstret på en dental unit, der viser hvor blød og behageligt polstret på tandlægestolen er

Tandlægeunitten – skab et sikkert behandlingsmiljø

Et sikkert behandlingsmiljø med styr på hygiejnen er vigtigt for både patient, tandlæge og klinikassistent. Derfor skal rengøring af din tandlægeunit være let, og du skal nemt og hurtigt kunne foretage patientskift.

Hygiejnen har høj prioritet

Vælg en tandlægeunit, du let kan tørre af og desinficere. Unittens overflader skal være glatte og uden alt for mange samlinger, der kan samle skidt. Planmeca units er designet med et minimalt antal samlinger, og overflader er smudsafvisende.

Du skifter desuden let sugehaner, sprøjtespids og unitinstrumenter og har let adgang til skift af sugefilter. Det gør, at du hurtigt kan gøre klar til næste patient efter endt behandling.

Unitten skal også være ren indeni

Din unit skal altid levere rent vand! En nem og automatisk gennemskylning og rensning af unittens vandstrenge er essentielt for at eliminere ophobning af biofilm og legionella, og det er en standardmulighed for Planmeca units. Alle hygiejnerutiner er automatiserede, så du nemt og sikkert kan rense vand og desinficere sugesystemet.

En tandlæge og en klinikassistent er i gang med en behandling hvor man kan se at der er god plads til begge to omkring tandlægeunitten

Kvalitetskontrol og logning af hygiejneprocedurer

Det giver god sikkerhed for både dine patienter og dig som klinikejer og behandler, at du til enhver tid kan dokumentere dine hygiejneprocedurer og klinikkens infektionskontrol. I Planmecas dentalunit er der indbygget en avanceret kvalitetskontrol, hvor du bliver guidet til alle funktioner til infektionskontrollen, og hvor data bliver logget på unittens touchpanel. Så kan du altid se i loggen, hvornår procedurerne sidste gang blev foretaget.

Din tandlægeunit skal sørge for sikker drift og effektivitet

Når du vælger tandlægeunit, spiller pris og design en stor rolle. Men vigtigt at det også at tænke på, hvad der ligger ”under motorhjelmen”, for kvaliteten af din nye unit er selve grundlaget for klinikkens drift og økonomi. Når dine tandlægeunits kører stabilt og præsterer høje oppetider, bidrager de til en effektiv drift og sund forretning.

Planmeca units er i produktionsfasen underlagt strenge kvalitetskrav, som giver dig sikkerhed for, at du køber en tandlægeunit af høj kvalitet. Desuden er Planmecas unitdesign resultatet af mange års udviklingssamarbejde med tandlæger, hvor fokus ligger på høje oppetider og effektiv drift.

Planmeca tandlæge unit – brugervenlig og effektiv

Planmecas units opfylder alle de krav, der stilles til en behandlerstol, og det praktiske og logiske design gør de daglige rutiner på tandklinikken nemmere. Unittens brugervenlighed sikrer, at du og dit team kan arbejde effektivt under alle behandlinger.

Benyt fx Plan ID – hver behandler får sit personlige ID-kort, hvor alle individuelle unitindstillinger er lagret. Sæt kortet op til Planmeca unittens læser, og du har med det samme din personlige unit – komplet med dine konfigurationer.

Planmeca tandlægeunitten er med andre ord designet til at være din perfekte arbejdspartner.


Billedet en tandlæge og et Plan ID kort med tandlægens billede på, der viser hvordan du holder dit Plan ID kort henover Plan ID læseren monteret på tandlægeunitten
En tandlæge sidder ved en dentalunit i gang med en behandling og to digitale screenshots af forskellige måle og management vinduer fra Rmoexis Clinic Mangement it softwaren

Intelligente løsninger fremtidssikrer
din tandlæge unit

Arbejdslivet på tandklinikkerne bliver stadigt mere digitaliseret, og med digitaliseringen åbner døre sig for endnu mere personalisering og datasamling.

Planmeca dentalunits er fyldt med intelligente løsninger, der allerede på nuværende tidspunkt via en Romexis Clinic Management IT-tilslutning kan generere værdifulde data om driftsstatus og udnyttelsesgrad. Disse data vil fremover blive en større del af klinikdriften og bidrage til vigtige analyser af driften og optimering heraf.

Du kan fx foretage:

  • Realtidsovervågning af daglig brug og drift – for klinikkens personale
  • Avanceret operationel dataanalyse – for forretningsmæssige interessenter

Planmecas satsning på digitalisering af dentalunits gør din unitinvestering til en langtidsholdbar investering. Online opdateringer af unittens software og fejlsøgninger giver færre teknikerbesøg, højere oppetider og ikke mindst en tandlægestol, der konstant er opdateret og kan holde længere.

KONTAKT – PRØV EN TANDLÆGEUNIT

Plandent hjælper dig gerne til at finde netop den unit, der understøtter dit arbejde.

Du kan prøve de forskellige Planmeca tandlægeunits i vores showrooms i Vallensbæk og Aarhus.

Kontakt vores udstyrsafdelinger på tlf. 43 66 44 44 for rådgivning i forbindelse med køb af en tandlægeunit.

Vores serviceteam tager medansvar
for din klinikdrift

Du kan trygt outsource din klinikdrift til os. Vores serviceteam garanterer dig høje oppetider gennem kvalificeret service og kort tilkaldetid.

Når du køber en ny Planmeca unit, kan du tilkøbe 5 års garanti, så du slipper for bekymringer de første mange år. Vi servicerer din unit og sørger for, at den kører optimalt. Det giver ro i maven, så du i stedet kan koncentrere dig om din forretning.

Kontakt os på 43 66 44 44 eller udstyr@plandent.dk og hør mere om forlænget garanti.

Indretning af din tandklinik

Funktionel indretning af en tandklinik kræver en velovervejet planlægning. Du har helt sikkert nogle idéer til, hvordan du gerne vil indrette din klinik og har måske besøgt andre tandklinikker som inspiration. Nu skal idéerne omsættes til et egentligt byggeprojekt.

>>> Læs mere om indretning her

En tandlægereception som viser muligheder for indretning med farvede stole i lime og orange farver i et lyst lokale med flot lysindfald

Mød vores unit- og indretningseksperter

Kim Engelke fra Plandent

Kim Engelke
Regionschef udstyr og service, Vallensbæk
40 43 47 47
kie@plandent.dk

Peter Jacobsen fra Plandent

Peter Jacobsen
Chefkonsulent udstyr
60 43 88 61
pja@plandent.dk

Michael Pedersen fra Plandent

Michael Pedersen
Serviceleder
28 44 78 26
mip@plandent.dk

Jan Bjur  fra Plandent

Jan Bjur
Serviceleder
31 17 06 89
jbj@plandent.dk

Frits Gandrup fra Plandent

Frits Gandrup
Markedschef udstyr og service
20 40 07 44
fga@plandent.dk

Anders Bentsen fra Plandent

Anders Bentsen
Produktchef småudstyr og udstyr
51 29 53 62
abn@plandent.dk

Anders Bentsen fra Plandent

Robert Hansen
Udstyrskonsulent
53 63 14 81
robert.hansen@planden.dk